Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

De Bende van de Reeshof

De betekenis van De Bende van De Reeshof is tweeledig. Enerzijds gaat het om de rotzooi in de wijk De Reeshof, ‘bende’ als synoniem voor afval. De petflesjes, blikjes, pizzadozen, lachgasampullen, peuken, kauwgom, hondenpoep en ga zo maar door. Anderzijds bedoelen we met de bende de groep wijkbewoners die er een zooitje van maken.

Wie vormen De Bende van De Reeshof?
Een dame leegt de asbak uit haar auto op straat want ‘dat waait zo weg’. Jongeren die op hun hangplek pizza’s en bier consumeren maar de rommel vergeten op te ruimen. De buurman die ‘s nachts wat extra afval bij de kliko’s plaatst ‘morgen worden de bakken toch geleegd en kunnen die paar stoeltjes best mee, ik betaal er toch voor ...?’ De voorbeelden zijn legio en overtreffen elkaar.
Dat maakt De Bende van De Reeshof een opmerkelijke verschijning. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor 95% van de Nederlanders een schone leefomgeving belangrijk is en men vindt het vanzelfsprekend hun afval in de afvalbak te gooien ...

Wat is zwerfafval
Al het afval dat - bewust of onbewust - is achtergelaten of beland op plekken waar het niet hoort, bijvoorbeeld op straat of in de natuur. Zwerfafval bestaat vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en patatbakjes.