Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Maandag, 20 september 2021

World Cleanup Day 2021

Resultaten uit den lande en onze stad
World Cleanup Day 2021

Winnaars merken top 3
In 2021 staat Malboro op nummer 1., daardoor is Red Bull gezakt naar de tweede plaats, gevolgd door McDonalds.

Winnaar producten
De overduidelijke ‘winnaar’ van vorig jaar – de sigarettenfilter– staat ook nu weer op nummer 1. Snoepwikkels staan net als vorig jaar in de top 3. Met de vervanging van zowel sigarettenfilters als plastic wikkels door afbreekbare varianten is snel milieuwinst te boeken. Dit soort plastic producten vergaan namelijk snel tot microplastics en zijn dan nooit meer op te ruimen.

Goed nieuws!
Het op 1 juli van dit jaar ingevoerde statiegeld op plastic flesjes heeft resultaat geboekt. Het aandeel flesjes in het gevonden zwerfafval is met 37% afgenomen.

Recordaantal deelnemers 2021
World Cleanup Day is in Nederland een snel actie. In 2021 is in Nederland het recordaantal van ruim 41.342 geregistreerde deelnemers, verdeeld over meer dan 1574 verschillende acties, op pad gegaan om zwerfafval op te ruimen.

World Cleanup day Tilburg

Op de site van de World Cleanup Day waren 18 September 14 acties geregistreerd.
De diversiteit in het soort acties was groot. We hebben er een paar uitgelicht.

Opruimchallenge GroenLinks Tilburg
Het terrein voor de Aldi op het Frans van Spaendockplein. "Dit keer pakken we het gebied waar Ringbaan Noord en West zich kruisen aan" zo klonk het. Prachtig!

City Life Community Clean Up
Een actie met een internationaal karakter rondom de Westermarkt 'Making a difference in our community by ensuring that our next generation has a safe place to play'.

Sogno Catering
Het team van Sogno Catering stak 18 september de handen uit de mouwen om het gebied van de Reinevaarstraat - Dragonstraat weer netjes te maken.

Dans en squat voor een schone stad!
Afval prikken en een dansje doen! Wat een heerlijke combinatie!
Help je mee voor een schone wijk?
In een schone stad is het fijn spelen en maken we plezier. Heel fijn voor mens en dier!
We maken een ronde door de wijk, vanaf Blok T. en sluiten af met een dansje in mijn atelier.

Bierbrouwer
De nullBird Brewery ging samen met fans en diverse horecazaken de strijd aan tegen zwerfaval. Voor iedere vuilniszak plantte Bird Brewery bovendien ook nog een boom! Gotta love beer and trees!

Little Planet Lovers

De Little planet lovers (4-7 jaar) droegen met een klein groepje hun steentje bij aan een gezondere planeet door samen een clean up te doen in hun buurt en het Leijpark. Ook kregen ze op speelse wijze een mini-workshop over het thema 'Een gezonde planeet'.

Op de foto, Peter de Baar en buurtgenoten uit de Reeshof die elk jaar weer van de parij zijn tijdens de WCD. Hulde en dank!