Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Dinsdag, 13 april 2021

Maak van je Goede, de Beste Vrijdag

Basischool De Sporckt in actie
Een mooie actie van Basisschool De Sporckt op een goed besteedde Goede Vrijdag. Meneer Jeroen was zo cool een kort verslag te schrijven.

"Het was een mooie dag! Kinderen waren super ijverig en trots dat ze met tweetallen een grijper mochten delen. Als het aan de kids had gelegen, waren we nog wel een uurtje langer doorgegaan. Ik wil hier komende zomer zeker nog wel een vervolg aan geven."
Op Goede Vrijdag 2 april besloten de leerlingen van groep 3a en 3b van basisschool de Sporckt eens een andere invulling te geven aan hun Paasfeest. In plaats van de gebruikelijke paaseieren gingen ze gezamenlijk op zoek naar afval. Gewapend met zakken en grijpers, mede mogelijk gemaakt door ‘De Bende van De Reeshof’, werd een flinke wandeltocht gemaakt door de wijk.

Op het eerste oog leek er nauwelijks afval in de straten te liggen. Als je echter goed kijkt, zie je tientallen sigarettenpeuken, stukjes plastic, papier en metaal. De fanatieke opruimers waren zelfs zo dapper om verschillende hondendrollen in hun zakken te deponeren ... Wat is dat toch vies eigenlijk en voor je het weet, sta je er middenin!

Trots werden de volle zakken op school rechtstreeks de afvalcontainer ingegooid. Als beloning hadden meneer Jeroen en juf Joyce in de klas toch stiekem wat paaseitjes laten verstoppen. Het was een gezellige en nuttige dag!