Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Scouting in actie

Welpen tegen zwerfafval
Rey de Carle is een dynamische scoutinggroep in de Reeshof die in dik 25 jaar is uitgegroeid tot een van de grootste scoutinggroepen van Tilburg.
Zaterdag 26 oktober trokken kinderen van de scoutinggroep de wijk in om af te rekenen met de bende. Het campagneteam stelde 10 grijpers en vuilniszakken beschikbaar voor deze actie. “Scouting Rey de Carle heeft met de welpengroep een opruimactie gedaan. Met ongeveer 25 kinderen hebben wij stukjes van de B-buurt, G-buurt, het Reeshofbos, het kanaal en de Langendijk opgeruimd. We schrokken er van hoeveel afval er op straat ligt, we hebben zelfs een stoel gevonden ... Het is ons goed bevallen en we zullen dit zeker vaker doen”
Op de vraag waarom de scouting tot deze actie besloot kwam de volgende reactie: "Wij vinden natuur belangrijk en hebben een belofte afgelegd om daar goed voor te zorgen. Al dat zwerfafval ziet er 1) niet uit en 2) het is slecht voor planten en dieren. Als we er niets aan doen leven we over een aantal jaar in één grote bende en daar willen we nog niet aan denken dus doen wij ons deel voor een schonere planeet op deze manier".

Meer informatie over de scouting: www.reydecarle.nl

Help jij ook mee?
Ben je lid van een club, vereniging of wil je gezellig met een groep vrienden de wijk in om zwerfafval op te ruimen? Neem dan contact op met ons via doei@debendevandereeshof.nl en we helpen je graag verder om jouw initiatief tot een succes te maken.