Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Zondag, 16 juni 2019

Het gaat goed, maar ...

De Bende is nog niet verslagen
Er gebeurd veel goeds in de wijk. Elke week sluiten mensen zich aan bij de strijd tegen De Bende van De Reeshof. Daar zijn we blij mee en trots op. Maar let op, we zijn er niet voor niets mensen. Onze campagne is erop gericht bewustwording en gewenst (lees sociaal) gedrag te stimuleren. Dat dit nog steeds nodig is blijkt uit het relaas van Josua.

Lekke banden

Telkens probeer je toch een kleine bijdrage te leveren om straatvuil tegen te gaan. Echter word je er wel moedeloos van. Gisterennacht was het erg onrustig vanwege examenfeestjes. Een stelletje onverlaten waren van menig dat het nodig is om glaswerk op straat te gooien. Vanmorgen op verschillende plekken glas opgeveegd om lekke banden te voorkomen. Mensen weten blijkbaar niet dat je geen dozen of wat dan ook naast de vuilcontainers moet zetten. Deze worden niet meegenomen! Verbaasd was ik dan ook dat men niet de moeite neemt om deze rommel dan toch maar zelf op te ruimen. Tenslotte De Reeshof verloederd.

Bijplaatsing
Naast de glasbakken wordt van alles gedumpt. Van banden, tot fauteuils en andersoortige grof huisvuil. Daarnaast zijn de kledingcontainers, vrijwel altijd overvol, waardoor plastic zakken met kleding ook naast de bakken worden gesmeten. Deze worden dan o.a. door 'zwervers' open gescheurd en/of door dieren kapot gemaakt. Het ontsiert de hele buurt en trekt ongedierte aan. Tot mijn verbazing lukt het de viezeriken om het ongezien bij te dumpen. ONBEGRIJPELIJK!!!