Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.

Aan de slag met het thema afval

Kleine kindjes, grote daden
Als gastouder van ook niet-Nederlandse kindjes werk ik graag met thema’s om kinderen een beter taalgevoel te geven. We knutselen en lezen boekjes over een thema waardoor bepaalde woorden steeds terug komen en beter blijven ‘hangen’. Door een post op Facebook kwam ik op het idee van 'afval' als thema.

Aan de slag
Van de ‘De bende van de Reeshof’ en het BAT kreeg ik leuke dingen om het thema mee op te tuigen. Mini kliko's, een afvalkwartet en schoonmaakpakketten.Ik verzamelde wat (knutsel)opdrachten en we gingen aan de slag. We schilderden een schone aardbol waar een puzzel van gemaakt kon worden, een kleurplaat met een gedichtje over afval, we sorteerden vuilniszakken, keken een instructiefilmpje en gooiden het afval in de goede afvalbak.

De vangst
Zowel de grotere (vijf jaar) als de kleintjes deden mee. Op hun manier want met een vuilgrijper opruimen valt nog niet mee, ook niet voor de wat grotere 'kleintjes'. Het resultaat na een opruimwandeling mocht er zijn; een zak vol afval voor het grootste deel gevonden in de greppel naast de Langendijk. Wij zijn trots; wij hebben bijgedragen aan een schonere wereld. En zeker zo belangrijk als je tussen de 0 en 5 jaar bent: we hebben lol gehad!

Saskia Jansen
Welkom Kind Tilburg