Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Dinsdag, 14 mei 2019

200.000 plastic flesjes minder

De Londen Marathon bespaarde dit jaar maar liefst 200.000 plastic flesjes met eetbare waterbolletjes. De zogeheten 'edible water pods' moeten de dramatische hoeveelheid plastic afval tijdens hardloopwedstrijden terugdringen.

Waterbolletjes antwoord op minder plastic Londen Marathon 2019
Afgelopen zondag probeerde de Marathon van Londen de hoeveelheid plastic terug te dringen door zogeheten 'edible water pods' of ook wel 'Ohoo-bolletjes' in te zetten op de waterposten. De biologisch afbreekbare waterbolletjes worden gemaakt van zeewier en zijn volledig eetbaar / op te drinken. Een geweldige ontwikkeling om te besparen op de enorme batterij aan plastic flesjes en bekertjes tijdens de marathon. De Marathon van Londen, die vorig jaar nog 1 miljoen plastic flesjes uitdeelde, bespaarde er dit jaar maar liefst 200.000 met de inzet van deze milieu-vriendelijke watervoorziening.

Ohoo-bolletjes - ook wel bekend als 'edible water pods' of 'waterbolletjes' - zijn een alternatief op plastic flesjes. Het enige wat je hoeft te doen is het velletje er vanaf halen en het transparante balletje in je mond te laten knappen waarna er een slok water vrijkomt. Het omhulsel van dit innovatieve alternatief op plastic bekertjes en flesjes kan desgewenst in iedere mogelijke kleur en smaak worden gemaakt (denk: roze bolletjes met aardbeiensmaak e.d.!).

Benieuwd hoe dit er precies uitziet? Bekijk de video van Mashable

(bron: Runnersworld)