Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Maandag, 25 maart 2019

De Plastic Monster Ship Tour

Een wereld zonder wegwerpplastic
Greenpeace vaart met twee schepen de Rijn op en brengt de producenten van wegwerpplastic een bezoek. Met deze unieke actie vragen ze aandacht voor het enorme probleem van vervuiling door wegwerpplastic. Get on board!

21 maart 2019
Hier is uw Plastic Monster, Unilever
Dat zijn de woorden van campagneleider Meike Rijksen. Met ruim 300 mensen achter haar vraagt Rijksen Unilever te stoppen met wegwerpplastic en te investeren in herbruikbare en hervulbare verpakkingen. “Dat is dé duurzame oplossing voor dit monsterlijke probleem.” Unilever reageert dat ze het monster zeker aannemen want plastic hoort niet op straat. We stoppen het monster in een kooi en gaan ‘m recyclen”.
(foto 1)

24 maart 2019
Gezellige drukte op het Plastival
De tweede stop van de Plastic Monster Shiptour is in Nijmegen. Daar organiseren we Het Plastival: hét festival voor een wereld zonder wegwerpplastic. Onder een prettig maart-zonnetje genieten de festivalgangers aan de Waalkade van een programma vol muziek, workshops, talks, films en vegan foodtrucks. De tenten puilen uit en de standhouders met plasticvrije producten doen uitstekende zaken. Het festival duurt tot half 9, dus kom vooral nog langs.
(foto 2)

25 maart 2019
Onthulling eindbestemming Plastic Monster Ship
Eindelijk kunnen we onthullen wat de eindbestemming is van de Plastic Monster Ship Tour. We varen met twee schepen naar Nestlé in Zwitserland. Nestlé produceert jaarlijks 1,7 miljard kilo plastic, maar heeft geen enkele doelstelling om dit te verminderen. Daarom brengen we Nestlé nu het Plastic Monster terug dat ze hebben gecreëerd.
(foto 3)

Meer informatie
https://www.greenpeace.org/nl/acties/plasticmonster/