Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
Maandag, 23 juli 2018

Gemeente wil statiegeld invoeren

Nederlanders zijn zwerfafval zat
Bovenstaand artikel lazen wij in het Brabants dagblad van 23 juli 2018.

Interesse in de Reeshof?
Terwijl de regering het volgende besluit over het 'mogelijk heffen van statiegeld' weer heeft doorgeschoven naar 2021 worden wij dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van dit 'uitstel'.
Zou het niet prachtig zijn als wij binnen de wijk alle partijen op één lijn krijgen om dit probleem - een groot aandeel in De Bende van De Reeshof - de wijk uit te krijgen? Statiegeld op kleine petflessen en blikjes zou een gouden zet zijn in onze strijd. Wie durft er mee te denken? Bij voldoende aanmeldingen organiseren we in het najaar een bijeenkomst om te bespreken/ onderzoeken wat de mogelijkheden voor de wijk zijn. Heb je interesse? Stuur een bericht naar doei@debendevandereeshof.nl

Tilburg zegt ja!
Tilburg is een van de 328 gemeenten die zich hebben aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In de Statiegeldalliantie verenigen zich verenigingen, bedrijven, lokale overheden en elke andere organisatie die zwerfafval beu is. Samen roepen ze de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle plastic drankflessen en drankblikjes. Dit doen ze in België en in Nederland.

Weg met De Bende van De Reeshof!